Hoe een web-app je bedrijf kan helpen groeien

Geschreven op Leestijd 15 minuten
Nick peters

Waarom een web-app laten maken voor je bedrijf?

Een web-app is een applicatie die je via je browser kunt gebruiken, zonder dat je deze hoeft te downloaden of te installeren. Een web-app biedt veel voordelen ten opzichte van een traditionele website of een native app. In dit artikel leggen we uit wat een web-app is, wat de voordelen zijn en wat de mogelijkheden zijn voor je bedrijf.

Wat is een web-app?

Een web-app is een applicatie die draait op een webserver en die je via je browser kunt benaderen. Een web-app ziet eruit en werkt als een native app, maar dan zonder dat je deze hoeft te downloaden of te installeren op je apparaat. Een web-app past zich automatisch aan aan het schermformaat en de functionaliteiten van je apparaat, waardoor je een optimale gebruikerservaring hebt.

Een web-app wordt ontwikkeld met behulp van webtechnologieën, zoals HTML, CSS en JavaScript. Een web-app kan gebruik maken van de mogelijkheden van je apparaat, zoals de camera, de microfoon, de GPS en de push-notificaties. Een web-app kan ook offline werken, dankzij de zogenaamde service workers die de data opslaan in de cache van je browser.

Wat zijn de voordelen van een web-app?

Een web-app heeft veel voordelen ten opzichte van een traditionele website of een native app. Hieronder noemen we enkele van deze voordelen:

  • Bereikbaarheid: Een web-app is voor iedereen met een internetverbinding en een browser toegankelijk, ongeacht het apparaat of het besturingssysteem. Je hoeft geen rekening te houden met verschillende versies of updates voor verschillende platformen.
  • Kosten: Het ontwikkelen en onderhouden van een web-app is relatief goedkoper dan het ontwikkelen en onderhouden van een native app, omdat je maar één codebase hoeft te schrijven en te beheren. Je hoeft ook geen commissie te betalen aan de app stores om je app te publiceren of te promoten.
  • Snelheid: Een web-app laadt sneller dan een traditionele website of een native app, omdat er minder data overgebracht hoeft te worden. Een web-app maakt ook gebruik van caching en preloading technieken om de laadtijd te verkorten en de performance te verbeteren.
  • Gebruiksgemak: Een web-app biedt een gebruiksvriendelijke en intuïtieve interface die lijkt op die van een native app. Een web-app maakt ook gebruik van gestures, animaties en transitions om de interactie te versterken. Een web-app kan ook aangepast worden aan de voorkeuren en het gedrag van de gebruiker, bijvoorbeeld door personalisatie of gamification.

Wat zijn de mogelijkheden van een web-app voor je bedrijf?

Een web-app kan voor verschillende doeleinden ingezet worden voor je bedrijf. Hieronder geven we enkele voorbeelden van wat er allemaal kan met een web-app:

  • Offerte systemen: Met een web-app kun je je klanten snel en eenvoudig offertes aanbieden en laten accepteren. Je kunt ook automatisch facturen genereren en versturen na goedkeuring van de offerte.
  • Database systemen: Met een web-app kun je je data opslaan, beheren en analyseren in een veilige en overzichtelijke omgeving. Je kunt ook rapportages maken en delen met je stakeholders.
  • CRM systemen: Met een web-app kun je je klantrelaties beheren en optimaliseren. Je kunt bijvoorbeeld klantgegevens bijhouden, communicatiehistorie opslaan, leads opvolgen, campagnes uitvoeren en feedback verzamelen.
  • En nog veel meer: Met een web-app kun je ook andere functies toevoegen die waarde toevoegen aan je bedrijf, zoals een agenda, een chatbot, een nieuwsbrief, een loyalty programma, een reserveringssysteem, een e-learning platform en nog veel meer.

Hoe kun je een web-app laten maken voor je bedrijf?

Als je geïnteresseerd bent in het laten maken van een web-app voor je bedrijf, dan ben je bij WE Bronckhorst aan het juiste adres. Wij zijn een digitaal marketingbureau dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van web-apps op maat voor midden- en kleinbedrijven. Wij hebben de kennis en de ervaring om jouw idee om te zetten in een functionele en gebruiksvriendelijke web-app die voldoet aan jouw wensen en doelstellingen.

Wij werken samen met jou om een web-app te creëren die past bij jouw bedrijf en merkidentiteit. Wij zorgen voor een aantrekkelijk design, een snelle performance, een optimale veiligheid en een goede vindbaarheid. Wij bieden ook ondersteuning en onderhoud aan om ervoor te zorgen dat jouw web-app altijd up-to-date en probleemloos werkt.

Wil je meer weten over onze web-app dienst of over onze andere diensten? Neem dan contact met ons op via 06 30119709 of via info@webronckhorst.nl. Je kunt ook een kijkje nemen op onze website www.webronckhorst.nl.

Een web-app laten maken voor je bedrijf is een slimme investering die je veel voordelen kan opleveren. Een web-app kan je helpen om je online aanwezigheid te versterken, je klanten beter te bedienen en je concurrentievoordeel te vergroten. Wacht niet langer en neem vandaag nog contact op met WE Bronckhorst om jouw web-app project te bespreken!